lørdag 12. juni 2010

07.06 - 11.06. Dag 10-15 Eibydalen til Kvænangsbotn.

Da er vi tilbake på trygg grunn å har mobildekning.Siden vi forlot Eiby på mandag har vi hatt mange fine opplevelser men også mange tunge tak. Førse dagen fulgte vi en sti fra Gamplia og innover Finnmarksvidda. Bratt var det og sekkene var tunge! Etter 1,7mil fant vi utrolig nok en plass vi kunne slå opp telt. Det blåste kald nordavind men telt opp og mat i skrotten. Sovna umiddelbart!!

Tirsdagmorgen sto vi opp til snøvær og spiste frokost mellom bygene. Pakket leiren og la i vei.Før lunsj gikk vi fortsatt på sti,men etter lunsj var vi overlatt til oss selv. GPS og kart/kompass.Været gikk fra snø til sol utover dagen Hadde en del elvevadinger i dag og da var det å ha tunga rett i munnen.Utpå kvelden fant vi en fin teltplass og sola var oppe hele natta!

Onsdagmorgen startet vi som vanlig tidlig, i dag forlot vi Finnmark og gikk inn i Troms. Jippi! Gikk mere i snø i dag og "datt"en del igjennom pgatung oppakning. Været var fantastisk og vi hadde en stor reinsflokk som passerte ca.100 m foran oss. Vi gikk noen timer til og kom til elva Baddajohka,den skulle vi etter planen krysse. Elva var både bred og stri.Vi valgte å vente til torsdag før kryssing. Fant ei hytte som het 33 Spalca,hytta var låst,men nøkkelen sto i døra. Vi overnattet på hytta,torsdagmorgen var det snøSTORM ute. Vi besluttet og bli på hytta og ta en hviledag for restitusjon med Cura Heat nakke,kne,ankler,rygg,ja overalt. Etter besikting av elva utpå dagen besluttet "tursjefen" at det itj kom på tale å kryss elva. Tidlig i seng!!

Fredagmorgen opp kl.04.30, avgang fra hytta kl.06.30 retning Kvænangsbotn. Fin tur nedover langs den stri elva vår. Så møtte vi en foss som ikke lot seg passere,da bars det opp til fjells. Det var bratt og langt og lengre enn langt.Til slutt så vi Kvænansbotn,men vi brukte 7 timer ned dit.Det var veldig bratt nedgang. Vi ankom Bjørkenes camping kl.21.00,da hadde vi vært på tur i 14 1/2 time! : ) Middag og dusj og rett i seng.

Lørdag 12.06.Vi tar buss fra Sørkjosen til Oteren der vår alles kjære Torgeir hentet oss. Vi skal overnatte til søndag så kjører han oss ut til Galggo. Der vi fortsetter etter planlagt rute til Goldahytta. Den biten Baddajohka"snøt" oss for tar vi til neste år. Naturkreftene rår ikke engang "tursjefen" over. Mulig vi blir ute av dekning enstund igjen,men fortvil ikke vi kommer sterkt tilbake. I skrivende stund,hyggelig lag og ved godt mot!! SO long! ; )
Bildet under: Unni klar for Finnmarksvidda.

søndag 6. juni 2010

06.06 Dag 10: Eibydalen - Alta 1,6 mil

Sov til 09.30 i dag, himmelsk! Etter en god frokost kom Eirill og hentet oss for å kjøre oss opp til Roger Dahl i Eiby. Han er en kjent hundekjører som var med i sitt 25 Finnmarksløp i år. Er det noen som kjenner Finnmarksvidda så må det være han. Først fikk vi hilse på hundene i hundegården ca.40 stk. De yngste var 4 dager gamle! Så ga han oss god informasjon om rutevalg over vidda, ruta vår ble endret sånn at vi kommer til Nedrefosshytta i steden for Saraelv. Vi takket for god hjelp og gikk tilbake til Alta. Den strekningen vi gikk hjem i dag skulle vi egentlig ha startet med i morgen tidlig. Så Inge henter oss i morra kl.09 på Kronstad camping og kjører oss ut til Eiby. Det var Inge som satte oss i forbindelse med Roger. Og ikke nok med det men Eirill som vi ble kjent med i Skaidi viste seg å være nærmeste nabo til Roger. Verden er ikke stor! Gode hjelpere finnes det i allefall i Alta. Værmessig har det IKKE regnet på turen i dag. Kom inn kl.18.15 og rett i dusjen. Vi piffa opp lapperten te Real Turmat idag med kraft kokt på vår mye omtalte tørka reinsbog. Bente legger ruta på GPS'n, pakking av sekker. Ja,i morra legger vi bokstavlig talt ut på vidda. Takk til alle dere som legger inn fine kommentarer det gir oss mere "fighting spirit". Da er denne dagen over....