torsdag 16. september 2010

14.09- 16.09: Ljosland - LINDESNES FYR!!!

Da har vi gjort unna 12 mil på asfalt og vår deposjef Anne har fulgt oss 2 siste dagene med full oppvartning. Kl.16.00 i dag ankom vi Lindesnes fyr, det var en UBESKRIVELIG opplevelse!! Deposjefen tok i mot med champagne og Norge på langs marsipankake! Etter en god varm lang dusj venter nå en himmelsk middag og en festlig minnerik aften. Takk til alle som har fulgt med oss, dere har vært med og "bært" oss gjennom landet. På mandag er vi begge tilbake på jobb og snipp, snapp, snute så var eventyret ute for denne gang!! : )tirsdag 14. september 2010

13.09: Gaukhei - Ljosland fjellstove.

Etter en storslagen frokost som gutta varter opp med forlater vi hytta på Gaukhei kl.10. Nå vet vi at dette er vår siste dag i fjellet siden 28.mai da vi startet på Knivskjellodden. Endel tanker og følelser går nok gjennom hodene våre. Turen vår er faktisk snart slutt. Vi har fint vær over mot Ljosland men det er veldig mye vått å gå i og det er tungt! Langt om lenge kommer vi ned på vei så dukker Ljosland fjellstove opp foran oss. Dette har vi snakket om lenge, MEN nå er vi her. Blir tatt godt i mot og får ett fint rom med dusj!!! Nå gjorde det seg med en god laaang dusj. Ikke nok med det, kokken serverer en god reinsdyrsbiff med fullpakke og vi bestiller hjemmelaget karamellpudding til dessert . Vi avslutter kvelden med 71grader nord på tv. Men vi har gått fra 71 grader nord og gjennom hele landet. Vi har igjen 3 dager på vei så er vi i mål! Jo det kjennes helt greit! Deposjef Anne kommer på tirsdag og skal kjøre følgebil siste dagene ned til Lindesnes og det blir fint. Neste gang vi legger inn blir nok fra Lindesnes, so long folkens! : )

10-12.09: Kringlevann- Gaukhei.

Da vi forlot Kringlevann hadde vinden roa seg litt. Vi hadde en fin tur over fjellet, forbi Heibergtunet på Storevann og ned til Taumevann. Rypejakta starter i dag og vi møter en del jegere. På Taumevann kommer det 5 trivelige karer fra Sandnes området. De byr på rødvin og forskjellige godsaker. Neste morgen forlater vi Taumevann i regnvær. Vi skal opp og innover fjellet, tåka ligger på lur. Den skaper ingen problemer for oss men vi må være forsiktig når vi går over fjell og berg når det er så glatt. Vi krysser Suleskardveien og går inn til Håhelleren i nesten bare gjørme. Ankommer Håhelleren gjennomvåt. Nå er det bare å tørke klær og sko! Vi tørker opp til neste dag og regnet har gitt seg. Vi setter kursen mot Gaukhei som blir vår site DNT hytte på denne turen. Her bor 6 jegere fra Kristiansand og oppvartingen blir ikke noe mindre her av mat og drikke!

06-09.09: Mostøl- Kringlevann.

Forlot Mostøl kl.08.45, været er fantastisk. Vi skal bratt oppover og innover Kyrkjedalen. Når vi først kom opp var det en fin tur innover dalen. Etter en god rast skulle vi gjennom Kyrkjeskaret, det ble en strabasiøs tur! Bratt var det og snøbreen vi skulle gå på fristet ikke. Altfor bratt og altfor glatt. Da var det klatring mellom og over STORE kampesteiner. Dette var en tungforsering som tok godt på kreftene. Vi sleit oss gjennom på ett vis, men dette var den tyngste passasjen vi har hatt på hele turen. Det sier ikke så lite. Vi tok oss en velfortjent matpause etter skaret. Nå er vi i Ryfylkeheiene, masse opp og ned på gråstein og berg. Kom til Krossvann på kveldinga. Mat, mat og mere mat! : ) Neste morgen startet vi i sterk vind og litt regn. Glatt og gå på bergene så vi tok det med ro. Etterhvert kom vi til ei laaang hengebro og i den sterke vinden var ikke det nå høydare. Over kom vi nå på ett vis! Over fjellet i den sterke vinden fikk vi se den flotte villreinen som holder til i dette området. Det er ikke alle som får se den. Hovannhytta dukket opp og her skal vi bo. Neste morgen går vi i kraftig vind videre langs Blåsjø, Norges største oppdemmede vann. Da vi endelig passerte demningen tok vi oss over ett skar og inn til Storsteinen som hytta het. Umulig å få opp varmen i hytta pga sterk vind. Villa gjennomtrekk. Neste dag sæla vi på igjen i sterk motvind, opp og ned og rundt masse vann. Vadet en del elver, men heldigvis lav vannføring. Kom til Kringlevann på ettermiddagen. Her fikk vi varme i hytta og vi fikk slappa godt av om kvelden. God middag og tidlig i seng.

03-05.09: Haukeliseter- Mostøl.

Gikk fra Haukeli etter frokost i knallfint høstvær. Det ble mye oppover i dag og med nytt depo i sekken var det tungt. Måtte gjennom ett pass med veldig store steiner,det ble en utfordring med di tunge sekkene vi hadde. Gjennom kom vi og langt om lenge så vi Holmvassbu hytta vi skulle overnatte på. Her traff vi Alice og Sven ett trivelig ektepar fra Flekkefjord. Neste morgen gikk vi mot Blekestadmoen,været var fint og høstfargene er i anmarsj. Litt kliving og klatring i dag også, men hvilken natur! Kom til Blekestadmoen utpå ettermiddagen til ei lita koselig hytte som vi hadde for oss selv. Våknet neste morgen med frost på marka, men knallvær. Når havregrøten var fortært gikk vi mot Mostøl. Rene parademarsjen over fjellet i dag, mye lemen og ryper å se. Gikk forbi mange gamle seterstøler så her har det nok vært ett yrende liv en gang i tida. Kom til Mostøl hytta kl.15, koka kaffe, vaska klær og kosa oss. Her traff vi Bente og Elisabeth to venninder på tur. Bente spanderte hjortegryte med hjemmelaget potetstappe. Kan man komme nærmere himmelen? : )