lørdag 5. juni 2010

05.06 Dag 9: 3etappe av Sennalandet 1,9mil

I dag ble vi ferdig med Sennalandet og GODT er det. Asfaltetappen på 25 mil fra Knivskjelodden er over. Nå har vi fått betalt for all asfalt gåinga vi har lagt ned i vinter. Unni sier: Takk til alle som har kjørt meg hjem de dagene jeg har gått til jobb! Alfa Capra skoene vi har gått med har vært helt fantastiske og anbefales på det sterkeste. Værmessig har dagen vært preget av mye kald vind,men lite nedbør. Etter dusjen skal kokka Unni tilberede ett hærlig laksemåltid. Real turmat har fått fri i dag.

fredag 4. juni 2010

04.06 Dag 8: 2 etappe over Sennalandet 2,7mil

Opp kl.06.00 ordna med frokost, niste, klær og satte ut av dørene kl.08.00. Inge sto klar ved kiosken. Vi kom dit vi slapp igår og startet derfra kl.09.00 i mye bedre vær enn i går. Vi hadde 4 årstider over fjellet og det var bare Vivaldi som manglet. Vi gikk og vi gikk så dukker det plutselig opp en skikkelse i veikanten. Det var reineier Simon som fikset ett gjerde til reinen. Han inviterte oss på lunsj. Det var masse tørka reinsdyrkjøtt, multer og div. godsaker. Når vi takket for oss sendte han med oss tørka kjøtt. Lengre ned i Leirvassbotndalen traff vi en Fjellvåkfamilie. Da føttene satte seg til motverge etter 2,7 mil haika vi inn til Alta med noen trivelige ungdommer. Nå er dusjen unnagjort, har spist litt Real Turmat for å døyve den værste sulten. Til kvelds blir det tørka reinsdyrkjøtt og en Artic Beer eller 2 og begge hjerter gleder seg! : ) I kveld blir det midnattsol!!!!!

03.06 Dag 7 Etappe 1 Over Sennalandet 3,6mil

Startet fra Skaidi kl.08.20 med retning Sennalandet. Været var lettskyet og varmt (shorts),men etter 1mil kom det regn og vi hyra på oss. Rasta på ei hytte ved veien under tak. Gikk videre og etter en stund stoppet en ung mann som het Inge og lurte på om vi ville sitte på i regnværet. Det takket vi pent nei til, men de tunge sekkene våre derimot fikk skyss! Han tok dem 17 km oppover dalen og la dem av på avtalt sted. Vi gikk fortere og beina fikk det lettere. Regnet ville ingen ende ta og da vi kom til sekkene våre og skulle slå leir var kl 17.30. Vi hadd itj med redningsvest og ville nok druknet i teltet. Da kom en buss og den tok vi til Alta og Kronstad camping! Vår gode hjelper Inge svikter ikke damer i nød han tilbød seg å kjøre oss opp på Sennalandet neste morgen. Så ble det VARM dusj, tørking av klær, mat og rett i drømmeland. Snork....

onsdag 2. juni 2010

02.06 Dag 6: Hviledag på Skaidi motell.

I dag har det vært restitusjonsdag med stor R. Fotmassasje, oppmyking av stølemuskler og total avslapping. Vi har gått 100 meter i dag til kroa for å spise Elly's finnbiff. Den var verd hvert eneste steg. Så nå kan alle reinsdyra langs Sennalandet føle seg helt trygge! : ) Vi tar stor sekken på i morra og nå begynner teltlivet. Har vi dekning er vi på Samiradio imorra te same tid. Ha en god kveld alle sammen!

tirsdag 1. juni 2010

01.06: Dag 5. Olderfjord - Skaidi 2,6 mil

Starta tidlig fra Olderfjord og etter å ha kjempa oss gjennom 4 snøstorma over fjellet til Skaidi. Var det himmelsk å se vårt andre hjem Skaidikroa. Som vanlig var servicen på topp! Helsport sin Fenris skallbekledning holdt oss tørre over fjellet. Norvis sin Vær og vind krem med faktor gjør også jobben sin. Liten og lett,men utrolig dryg i bruk. Møtte en trivelig ung dame på Skaidikroa som heter Eirill, hun har inside info om terrenget rundt Alta. Hun kommer på besøk når vi kommer til Alta. Etter en varm dusj og biffsnadder til middag,senker roen seg over residens 3 på Skaidikroa. Natti-natti!

31.05: Dag 4. Repvåg - Olderfjord 4.5 mil

Forlot "hotell i særklasse" etter frokost. En laaang dags ferd langs Porsangerfjorden lå foran oss. Kort fortalt: Sjøen på venstre hånd,veien vi gikk på og bergveggen på høyre hånd. Været var skiftende og endte i mye regn før vi kom til Olderfjord og Russenes camping. Fikk en hytte som var utgått på dato,men er man våt,sulten,sliten er man glad for å komme under tak. Dusj,mat og rett i koma. : )

mandag 31. mai 2010

Dag 3. Sarnes - Repvåg 4,5 mil.

Gikk fra Sarnes kl.0.7.50 i knallvær etter to timer kom vi til Nordkapptunnelen som er 6780 meter lang og 212 m under havet på det dypeste. På med refleksvest og hodelykt og sæla på. Lunsj etter tunnelen. Beina merker asfalten så vi må skynde oss sakte. Unni fikk vannblemme midt under foten,men Bente fiksa det! Repvåg er et lite fiskevær med 60 fastboende,ikke akkurat verdens navle men et fint lite sted. Vi fikk servert seibiff til middag og jaggu fikk vi itj kongekrabbe her å!! Nam-nam. Ellers pleies ømme muskler over alt med Cura Heat varmepakkninger som fåes kjøpt på apotek. Bra produkt, flott å ha med i sekken p.g.a.størrelsen. Dag blir til natt men like lyst! : )

søndag 30. mai 2010

Dag 2. Skarsvåg - Sarnes 3 mil.

Startet fra Skarsvåg kl.09.30 etter en god natts søvn og en bedre frokost. Det ble mye motbakke og mye motvind i starten,men hva gjør vel det når sola skinner fra en skyfri himmel. Raster litt underveis og like etter Honningsvågtunnelen på 4400 meter kom vi til Sarnes kl.16.30. Her skal vi overnatte på Destinasjon 71*nord. Her blir det kald forfriskning på brygga,båttur med ribb(2 motorer på 140 Hk hver! HÆRLIG, så ble det en tur i jacuzzien, før det ble servert kongekrabbe og hvitvin til aftens til Grand Prix. Anbefaler alle som skal til Nordkapp å stikke innom disse gutta. Nei,om itj sola går ned må'n vel lægg sæ læll!