lørdag 24. juli 2010

24.07: Virmahytta- Rørvik.

Unni startet dagen med ett morgenbad i Store Namsvannet. Forlot hytta kl.09, sekkene fikk vi haiket til Børgefjell Gjestegård der vi har bestillt overnatting. Uten sekkene fløy vi de 15km inn til Rørvik. På veien møtte vi 2 som gikk NPL fra Lindesnes Jeppe og Ivar. Nå er vi innlosjert på rom som heter Børgefjell og nyter litt luxus. Er nydusjet og snart klar for en bedre middag med elg +++,så skal vi bare nyte kvelden for i morgen setter vi kursen langs Limingen. 3mil etter vei : ( So long! Bilde 1: En god rast i Børgefjell. Bilde 2: 2 NPL vandrere Jeppe og Ivar.

23.07: Børgefjell- Virmahytta.

Frokost,pakking og ned med telt. Hadde snødd om natta,litt overskyet og kaldt. På med sekkene 08.45 og avsted. Snødde litt før sommeren tok over,kl 13 var det shorts vær. Børgefjell er ett eldorado det er sikkert og visst. I løpet av dagen gikk vi inn i Nord Trøndelag!! Hærlig!Det ble en laaang dag med ett fantastisk vær. Og utgangen var som inngangen, myr etter myr. Kom til Virmahytta kl.21. Sliten,sulten og trøtt....

22.07: Harvass- Børgefjell.

Starta kl.08.45 og gikk 7km på vei før Børgefjell ventet.Det første som møtte oss var ei bru som mangla,men alternativ bru i nærheten. Rastet før vi tok fatt på motbakkene.Børgefjell tok i mot oss med regn,MEN plutselig så skinte sola. Det var mye myr de første timene men etter at vi kryssa Tiplingelva på bro ble det tørre landskap å gå i. Ganske bratt innover til platået,men hvilket landskap! Etter noen elvevadinger og nesten 12 timers gange slo butler og sherpa Sven opp teltet kl.20.Damerne hentet vann,etter te,kaffe og middag var det i drømmeland. Og gjennom natta var det ett herrens uvær!!!

21.07: Grannes- Harvasstua.

Gikk fra Grannes kl.08, noe dårlig merking så det var vanskelig å finne veien. Da vi fant den var det bratt stigning over en times gange. Men i motbakke går det oppover.Det var mye oppover i dag, myr,mygg og litt regn. Vi gikk,rastet og gikk igjen. På slutten av turen før vi kom til Harvasstua datt merkinga ut igjen. Med GPS og kart tok vi oss omsider fram kl.20.30,men ingen hyttte å finne.Omsider fant vi ett krypinn å vi gikk til ro! : )

tirsdag 20. juli 2010

20.07: Gardsmark- Grannes camping.

Gikk fra Gardsmark kl.09.30 og la i vei mot Grannes. Været var overskyet oppholdsvær. Litt opp og litt ned men greit terreng å gå i. Noe dårlig merking før vi kommer ned til Grannes. Kom til Grannes kl.14.30, fikk hytta og depoet som Anne hadde sendt til oss. Dusja,spiste,pakka depo i sekken før middagen ble inntatt. Går mot Harvasstua i morra og da venter Børgefjell på oss!! Spennende!! Kommer tilbake når vi har dekning! So long.......Takk til alle som sender oss oppmuntrende kommentarer under veis. Det "bær"oss gjennom landet! ; )så bare fortsett med det!

19.07: Krutvatn- Gardsmark.

Gikk fra hytta 08.15 og det var litt regn. Skulle passere 4 elver idag så vi ventet litt vading. Det var tilrette lagt med bro,steiner og det ordna seg uten vading! Hærlig! Vi hadde en kjempetur terrengmessig og vær messig. Kl.16.30 kom vi ned til Gardsmark der vi hadde bestillt hytte. Elisabeth tok i mot oss og inviterte på kaffe og NPL bolle. Først var det dusj så ble det kaffe og boller før middag. Så ble vi invitert med på fisketur. Men det var kun fam. Gardsmark som fikk fisk, Unni mista en "sværing" like ved land. : ) Vi fikk en ørret som vi stekte til nattmat. Sov som en stein....

18.07: Sivertsgården - Krutvatn.

Forlor Sivertsgården kl.09. og la kursen mot Krutvatn og ei Statsskoghytte der. Fin tur over fjellet i litt blandet vær,men naturopplevelsene er helt fantastiske. Utpå ettermiddagen dukker vårt husly opp og det var greit nok når man tenker på at det er en hytte som står åpen. Blir bare mer og mer sulten etter som tiden går. Ja, så da spiser vi vel igjen da! : )

17.07: Stekvasselv- Sivertsgården.

Avgårde kl.09.30, mye skog og elendig terreng å gå i om vi kan si det sånn! Oppe på fjellet hadde vi lunsj i fint vær. Vi kom etterhvert inni mye myr og vått terreng. Da skjedde det plutselig omveltning av tilværelsen!!! Mygg er en ting MEN KLEGG!!!! Svermer i hopetall og Unni var ett "yndet offer". Aldri har noen forsert en så lang dal uten pause med så mange klegg etter seg! : ) Mange kleggbitt ble det å,men på toppen av fjellet var det vind og situasjonen roet seg! : ) Mat må vi ha. Videre bars det nedover mot Sivertsgården og ny overnatting, Her fulgte det båt med på huset så vi rodde oss en tur før vi køya..

16.07: Gressvasshytta- Stekvasselv.

Starta 09.30 fra hytta og våkna fort etter å gå i" blaut" myr time etter time. Nokså lavt skydekke så Okstindane kom ikke helt til sin rett. Rasta bare det som var nødvendig underveis, over myr og dal opp og dal ned. Men kl.15.30 kom sola og Okstindene åpenbarte seg i hele sin prakt! Hvilket fjellmassiv!!! Kom etterhvert til Stekvasselv hvor vi overnattet. Dusj,mat og i seng!

15.07: Umbukta - Gressvasshytta.

Spiste en god frokost før vi forlot Umbukta kl.09. Går til Gressvasshytta i dag og det er rundt 30km. Været var fint og terrenget var lettgått selv om det var mye opp og ned.Vinden var stri men det betyr myggfritt! : ) Rasta og kosa oss i flott natur. Kl.20.15 kom vi til hytta. Der var det en dugnadsgjeng på 5 stk og vi fikk ett ledig rom og kl.24 datt sengebunnene ut av sengene og det var på tide og "stå opp". Ei på gulvet og ei på sofan i stua. Lite søvn etter en lang dagsmarsj! : (