fredag 9. juli 2010

09.07: Lønsstua - Bolnastua.

Forlot hytta 08.30 i dag også.Asfalt etappe de luxe,men etter 2 timer stoppet en Mesta lastebil ved en avkjøring. Unni spurte om han skulle forbi Polarsirkelsenteret og vips så hadde sekkene våre fått skyss dit! Vi la i vei videre uten sekk,hærlig! Skiftende vær men regnet kom 3 km før Polarsirkelen. Vi skifta til tørre klær og fikk spise lunsjen vår på personalrommet. Så kom sjefen for Polarsirkelsenteret, Tom og spanderte softis og kaffe. Snakk om service. Da vi kom ut igjen var det oppholdsvær. 1mil til Bolnastua i greit vær. Nå har vi spist en bedre middag og skal nyte resten av kvelden. Ja...for i morgen venter nemlig en ny tur mot Virvasshytta. Og har vi dekning, fortsetter eventyret i morra.

torsdag 8. juli 2010

08.07: Trygvebu - Lønsstua.

Gikk fra hytta kl.08.30 og tok en gammel kjerrevei ned til Junkerdal.Den var litt gjenngrodd men ellers fin. Spiste lunsj utenfor Junkerdal Turistsenter.Da vi la over fjellet mot Lønsdal fikk vi ett ufyselig tordenvær.Det lyna og tordna bare værre rundt oss og regnet "bøtta" ned.Gjennomvåte til skinnet ankom vi Lønsstua kl.17. Nå er det tørking av klær,sko også blir det mat i to sultne kropper.Håper værgudene er på vår side i morgen. Da skal vi gå etter veien! : ( Møter stadig folk som er ute i samme ærend som oss selv,men som har startet sørfra.Ha en fin kveld!!

onsdag 7. juli 2010

07.07: Balvasshytta - Trygvebu.

Gikk fra hytta 08.30, våre polske venner sov. Vi gikk gjennom Skaitidalen i dag, en fantastisk tur gjennom dalen med x-antall vadinger,spisete lunsj ved Argaladhytta. Det er helt sinnsykt med blomstring over alt og været viser seg fra sin beste side. Kom til Trygvebu kl.16.30 og "butleren" ventet med varm kjøttsuppe. Nå er vi nyvaska og middagen er klar.Trygvebu er en av de fineste hyttene vi har bodd på. Vi nyter kvelden og kommer tilbake i morra. Heia Tyskland!

06.07: Tjorvihytta - Balvasshytta.

Gikk fra hytta kl.10 og inn til demningen ved Balvannet. Så bar det oppover og innover fjellet i fint vær,men mye vind. Mange elvevadinger idag,kom til Balvasshytta kl.19.30 våt på beinene og fornøyd av dagen! Laga pannekaker til middag og alt var såre vel. Trøtt etter middag og rett i koma! Kl.23 kom 2 polakker og i herberget var såvidt plass! 4 senger på 5 personer. Men vi sto han av....

mandag 5. juli 2010

04 - 05.07: Sulis - Tjorvihytta.

Fra Sulis fikk vi skyss av Kurt Rune (bror til Bente) til hytta.Han ordna god mat til oss og lå over til i dag.Kjørte oss til Sulis etter depoet og vi gikk tilbake. Tilta på butikken så mye god mat til kvelds og tung sekk i morra! : ) Går til Balvasshytta i morra. Været er i skrivende stund PERFEKT! Bilde nr:1, Vi møtte E.T på Padeljantaleden. Bilde 2: Kurt Rune,Birk,Bente og Unni. Bilde fra Ritsem: Akkamasivet.

30.06-04.07.10:Ritsem- Sulitjelma.

Båt fra Ritsem til Vaisaloukta,startet på Padelantjaleden og besøkte endel svenske stugar på vår ferd over fjellet. Ett flott vær,landskap,flora og dyreliv. Da vi kom inn i Norge og mot Sorjushytta møtte vi mye snø. Søndag gikk vi fra Sorujus til Sulis i masse snø,tåke og regn! Måtte innom Ny-Sulitjemahytta og tørke opp og spise lunsj.Oppholsvær da vi gikk mot Sulitjelma.