fredag 27. august 2010

27.08: Geitrygghytta - Finse.

Etter frokost startet vi mot FINSE og vi har vært på tur i 3 måneder. Og hvilken tur vi fikk over fjellet til Finse i knallvær. Ankom Finsehytta kl.14.15 og ett nytt viktig delmål er nådd og nest siste depot er hentet ut. Vi fikk heldigvis 2mannsrom og snart er det 3 retters middag. Utenfor ligger Hardangerjøkulen og bader i kveldssol. I morgen setter vi kursen mot Kjeldebu en tur på 31 km. Så det blir ingen seinkveld i kveld heller! : ) So long!

26.08: Iungdalshytta- Geitryggshytta.

Etter en knallfrokost tok vi farvel med gutta på tur. Vi sæla på med Kongshelleren i sikte, fint terreng fra Iungdalshytta men siste 1,5 time før Kongshellerenhytta var det mye stein igjen. Vi rasta på hytta før avgang Geitryggen. Da kom vi inn i flott terreng og været var helt topp. Kom til Geitryggshytta kl.18.50 og middagen ble servert kl.19. Her var ingen tid å miste, innlosjert på sovesal og rett i middagen. Tidlig i seng, restitusjon er viktig!

25.08: Bjordalsbu - Iungdalshytta.

Tidlig fra hytta i tåke,men ikke regn. Stein og ur til den store gullmedalje. Redde for å trå feil tok vi det med ro. Ute av steinuro kl 11 og da gikk vi så "fjordene blånet" i ett supert terreng. Vel framme ble det varm dusj,god mat og tidlig i seng. Kjenner det er godt med annen mat enn Real Turmat og havregryn.

24.08: Breistølen - Bjordalsbu.

Etter en himmelsk frokost satte vi snuten mot Bjordalsbu. Regnet og tåka ville ikke slippe,men innover fjellet bars det. Slapp ikke unna ur og kampesteiner i dag heller. Første del av dagen gikk vi flott terreng, men før toppen kom elendigheta ur og tett tåke! Langt om lenge så vi hytta som så vidt var synlig i tåkehavet. Her traff vi en del mennesker fra Kristiansandstraktene som ga oss viktig informasjon til siste del av turen vår. Takk til dere alle! : )

23.08: Sulebu- Breistølen fjellstue.

På Sulebu var det to kjekke karer som var på sin årlige fjelltur, Jan Ivar og Øyvind het de. Det viste seg at de skulle samme vei som oss noen dager framover. Gutta først fra hytta og damene etter. Vi skulle over Suleskard i tåke og yr, ingen ønske drøm i svært steinete og bratt parti. Livredde for å tråkke feil i steinura som var foran oss. Vel over fjelllet til Breistølen fjellstue. Der ble det dusj, god middag og veldig tidlig til køys!!

mandag 23. august 2010

20.08- 22.08: Gjendesheim - Fondsbu-Sulebu,

Etter frokost på Gjendesheim tok vi oss inn til Gjendebu. Her møtte vi 6 av Bentes arbeidskollegaer som var på årlig høsttur. Etter en trivelig kveld på Gjendebu gikk vi til Fondsbu neste morgen. Hadde en fin tur over fjellet i fint vær. Vel framme på Fondsbu var det godt med en dusj og god mat! Vi ble innlosjert på 8 mannsrom på madrasser,men det gikk kjempefint. Søndagsmorgen tok vi farvel med gjengen som tok båten til Bygdin, MEN det gjorde ikke vi!! Vi gikk 3 mil på vei fra Fondsbu forbi Tyinkrysset og inn til Gammelstøga. Så bars det 1,5 time rett opp og inn til Sulebu. Samme prosedyre: vasking, mat og enda mere mat! : )