mandag 17. august 2009

Forberedelser

For mange år siden begynte jeg å drømme om å gå Norge på langs. Når jeg var på tur så slo det meg at ikke før jeg var kommet i gang med turen, så var den jammen ta meg slutt. Når jeg hadde funnet roen i naturen, og funnet dens egen rytme, så var det tilbake til hverdagen. Med årene så har turene bare blitt lengre og ønsket om å fortsette turen, når den egentlig var over, bare blitt sterkere med årene.

Alt har sin tid - og nå er tiden inne for å realisere en stor drøm.

Jeg er så utrolig heldig å ha ei som ønsker å gå sammen med meg - Unni. Og våren 2009begynte vi for alvor å planlegge turen. Første steg var å få fri fra arbeidet, dersom ikke, så fikk vi vel bare si opp jobbene og finne oss noe å gjøre når vi kom hjem. Ut på tur skulle vi - "koste ka det koste ville". Men vi var utrolig heldig, i juli fikk vi klarsignal om at ferie og permisjon var innvilget for sommeren 2010. TAKK til våre arbeidsgivere.

De neste stegene var å arbeide inn fleksitid, trene og planlegge turen i minste detalj. Det har blitt mange og lange dager i vinter, men vi visste at 4 herlige månder ventet på oss i sommer, så det var bare å gi jernet. Sponsorer ordnet Unni - unna for unna. Mat skulle planlegges og kjøpes inn. Unni har cølliaki, og det ble en ekstra utfordring. Middag for henne ordnet vi med Real Turmat sin torskegryte og lapskaus. Mountain House har en god del glutenfrie middager, og takket være dem så ble det ikke så ensidig kost for Unni. Vi har også tørket, vakumert og pakket vår egen middag. Vi har vakumert frokostblandinger og lunsjpakker så det holder..Jeg har gått over til glutenfri kost, for å være sikker på at vi ikke blander noe mat sammen - vi tar ikke noen unødige sjanser.

Vi er så utrolig heldig å ha en medhjelper her hjemme som skal ta seg av alt ang depo, samt alt det praktiske her hjemme. En stor og foreløpig TAKK til Anne. Vi har også mange gode hjelpere som kommer inn med depo og hjelper oss med hjemmesiden, TAKK til Hege, Lars og Torgeir. Nå er det bare 2 uker igjen før vi starter på turen, og det som hovedsakelig gjenstår er å pakke depoene, og noe detaljplanlegging av turen. SÅ KAN DET STORE EVENTYRET STARTE 28. MAI. !!!!!!!

4 kommentarer:

 1. Hei Bente og Unni.
  Jeg storgleder meg til å følge dere på turen som snart skal starte. Håper virkelig dere har "gått ut skoa" og ikke begynner med nyinnkjøpte sko..... Og husk - for å hindre gnagsår - bruk to par sokker - da gnager den ytterste sokken på den innerste.....
  Ha en riktig God tur Norge på langs! Jeg sitter her hjemme og følger dere på turen!
  Hilsen Ellen

  SvarSlett
 2. Heisann. Det er delfinen her. Eg kom på noko. Det er ein god ide å kjøpe med seg litt peppermynteessens og ha den oppi fuktigheitskremen. Den verkar kjølande på øme musklar og blåmerker. Det held med omlag 5 dråpar pr. flaske. Berre husk å røre godt om.
  Charlotte

  SvarSlett
 3. Heisann jenter!
  Da e æ klar til å følge dokk.

  SvarSlett
 4. heisann bente å unni..gleder meg masse til å følge med dere på denne turen..detta blir sikkert morro ja...syntes dere er noen spræke damer ja.god tur....anne lise brotangen...

  SvarSlett