søndag 6. juni 2010

06.06 Dag 10: Eibydalen - Alta 1,6 mil

Sov til 09.30 i dag, himmelsk! Etter en god frokost kom Eirill og hentet oss for å kjøre oss opp til Roger Dahl i Eiby. Han er en kjent hundekjører som var med i sitt 25 Finnmarksløp i år. Er det noen som kjenner Finnmarksvidda så må det være han. Først fikk vi hilse på hundene i hundegården ca.40 stk. De yngste var 4 dager gamle! Så ga han oss god informasjon om rutevalg over vidda, ruta vår ble endret sånn at vi kommer til Nedrefosshytta i steden for Saraelv. Vi takket for god hjelp og gikk tilbake til Alta. Den strekningen vi gikk hjem i dag skulle vi egentlig ha startet med i morgen tidlig. Så Inge henter oss i morra kl.09 på Kronstad camping og kjører oss ut til Eiby. Det var Inge som satte oss i forbindelse med Roger. Og ikke nok med det men Eirill som vi ble kjent med i Skaidi viste seg å være nærmeste nabo til Roger. Verden er ikke stor! Gode hjelpere finnes det i allefall i Alta. Værmessig har det IKKE regnet på turen i dag. Kom inn kl.18.15 og rett i dusjen. Vi piffa opp lapperten te Real Turmat idag med kraft kokt på vår mye omtalte tørka reinsbog. Bente legger ruta på GPS'n, pakking av sekker. Ja,i morra legger vi bokstavlig talt ut på vidda. Takk til alle dere som legger inn fine kommentarer det gir oss mere "fighting spirit". Da er denne dagen over....

7 kommentarer:

 1. Hei:-)
  Kjekt å høre at dere møter gode hjelpere.
  Ønsker dere god tur inn i fjellheimen.
  Håper dere får godt vær slik at det kan bli bålkos om kvelden :-)))

  SvarSlett
 2. hallo høres ut som dere har det kjempefint på denne turen:-) god tur videre,her er det sol å fint vær..har dere det fint da??

  SvarSlett
 3. Fy søren å spreke dere er, hørtes ut som om alt går bare fint med dere:-) Vi sender masse gode tanker (om null gnagsår), og ønsker god tur videre her fra avdeling M!!! Klem fra Alf og Charlotte

  SvarSlett
 4. Hei Unni !
  Da er jeg på nett,sitter sammen me a Borgild i sentralen,det er som vanlig.Har prøvd å ringe deg i dag,men intet svar.
  God tur vidre men husk ikke noe juks.
  Hans-Kristian.

  SvarSlett
 5. HALLOO!!!!!
  Har du tatt bussen,Unni???
  "Nei,sånn kan vi ikke ha det"!!!
  Det er noen dager siden jeg har vært inne på siden deres,og det skyldes konfirmasjon til Maren(det var en flott dag).Jeg skjønner at dere opplever masse spennende og utfordringene dukker stadig opp.Ser av bildene at dere også har det bra. Her på mo`n går alt sin vante gang,nå har`n Hans Kristian også kommet seg inn som følger! GOD TUR VIDERE. Klem fra Trude:)

  SvarSlett
 6. Hei! Det e trivelig å sjå at dåkk møte så mang gode hjelpera,men d e dæm vel kjent fer å nordafor! Når æ skriv herre e dåkk vel langt innpå vidda! Æ har vært på skoletur med 45 7.klassinga t Bjøntegård leirskole (rendalen)her uka,that's why!Kjempe tur d å! Håpe at turn over vidda har gått "smertefritt". Fortsatt god tur!!!!!!!!! Klæm fra Åse;o)

  SvarSlett
 7. Hei på dere!
  Det høres ut som dere har litt å stri med.
  Håper bena holder å at dere ikke får alt for store vannblemmer og gngsår.
  Skal hilse fra kjente her på mo'n
  Hans-Kristian.

  SvarSlett